Spot-On Loppemidler

En af de mest kendte typer af loppemidler på markedet i dag, er de såkaldte ”spot-on” loppemidler. ”Spot-on” fungerer, som navnet antyder, ved at man sprøjter loppemidlet ind i pelsen på et bestemt sted på kæledyret. Ofte er det bedst i nakkeregionen så hunden eller katten ikke har mulighed for at slikke loppemidlet af. Når midlet dryppes ind i dyrets pels, fordeler det sig ud over kæledyrets hud og ind i talgkirtlerne under huden. Derefter udskilles det igen langsomt så både pels og hud er beskyttet. Midlet dræber de lopper der lever på kæledyret – ofte allerede i løbet af 24 timer, og det gælder både selvom lopperne bider eller ej. Skal behandlingen være mest effektiv, skal man dog gentage kuren ca. en gang hver 4. uge. Det skyldes at der også er loppeæg andre steder end på kæledyret – ofte gemmer de sig mellem gulvbrædder eller i andre mikroskopiske hulrum rundt omkring i hjemmet. Når et nyt kuld lopper udklækkes fra omgivelserne, vil de søge op på kæledyret, som har fået behandling med spot-on loppemidler. Derfor vil de ikke kunne opretholde en bestand, da lopperne dør på værtsdyret. Lopperne kan godt få deres sult stillet ved at hoppe på os mennesker, men de er nød til at kunne sætte sig på en hund eller kat for at kunne formere sig.

 

Frontline Combo Vet
Det er vigtigt at man altid læser indlægssedlen der følger med pakken til de spot-on loppemidler man har købt. Loppemidler kan være meget forskellige selvom de ser ens ud og det er rigtig vigtigt at du får et loppemiddel der er beregnet præcis til den vægtklasse og art dit kæledyr tilhører. Desværre er der sket det at enkelte har brugt midlet forkert og derved har deres kæledyr mistet livet. Det er især produktet Bayvantic Vet som kan være meget farligt hvis det bruges på katte, men se ALTID efter hvad der står på indlægssedlen. De mest kendte mærker er Frontline Combo, Bayvantic Vet eller Advantage Vet, men der er også andre produkter på markedet.

 

I videoen nedenfor kan du se hvordan man påfører spot-on loppemidler. Vær dog opmærksom på at det kan afvige hvordan man skal bruge midlet – så derfor igen: Læs indlægssedlen!

 

 

Er du klar til at behandle dit kæledyr?

 

Del med dine venner på