Frontline Vet

Frontline Vet er et loppemiddel som man igen og igen hører omtalt når man taler om loppemidler til bekæmpelse af lopper hos husdyr. Behandlingen med Frontline Vet bliver anbefalet af mange dyrlæger og er ret nemt at få fat i hos den lokale dyrehandel. Frontline Vet målretter sig efter kæledyrets art og vægt og der er således utallige varianter af produktet på markedet. Men virker det som det skal? Hjælp os med at undersøge det sidst i indlægget og hjælp andre med at vælge det rigtige loppemiddel.

 

Frontline Vet

Firmaet bag Frontline Vet

Loppemidlet er produceret af firmaet Merial der er et resultat af sammenlægningen af to firmaer i 1997. Merial specialiserer sig i sundhedsprodukter til dyr og har idag over 5700 ansatte i over 150 lande og er mest kendte for produkter som Previcox, Ivomec, Heartgard og Frontline. Udover at være en af frontløberne på området for parasitbekæmpelse hos kæledyr er Merial også aktiv i forhold til fundraising og hjælp til truede dyrearter.

 

Hvad indeholder Frontline Vet

Frontline Vet indeholder to aktive stoffer til bekæmpelse af lopper. Det ene stof hedder Fipronil der er kendt for at være et middel anvendt bredt til bekæmpelse af insekter. Fipronil er en langsomt virkende gift der angriber insekters centralnervesystem og resulterer i insektets død. Når Fipronil indgår i Frontline er det dog i kombination med methoprene der er et sted der er målrettet lopper og flåter. Methoprene fungerer som en slags væksthæmmer på lopper og flåter og hindrer lopperne i at udvikle sig til voksne lopper. Dette er rigtig vigtigt i bekæmpelsen af lopper da det bryder loppekoloniens muligheder for at genetablere sig på værtsdyret.

 

Bivirkninger

Loppemidlet har ikke mange kendte bivirkninger og det er meget individuelt om der forekommer en bivirkning ved behandlingen. Nogle af de sete bivirkninger kan være hudirritationer ved påføringsstedet eller allergiske reaktioner på huden såsom eksem eller hævelser. Man bør dog være opmærksom på at det aktive stof Fipronil i Frontline Vet er en nervegift. Hvis et dyr bliver overeksponeret af stoffet kan der forekomme symptomer som opkast eller krampeanfald grundet påvirkning af centralnervesystemet. Man bør i så fald straks søge dyrlæge. Det skal dog understreges at Frontline Vet indeholder så små mængder af Fipronil at chancerne for forgiftning ikke er til stede såfremt man følger brugsanvisningen.

 

Pris

Frontline er hører til i den medium-dyre ende af loppeprodukter. Der findes billigere alternativer, men også dyrere.

 

Forskning

En amerikansk videnskabelig undersøgelse fra 2011, viste at Frontline stadig var et meget virksomt middel til loppebekæmpelse, og kunne afvise alle rygter om resistens i forhold til den loppestamme der blev anvendt i forsøget, hvilket var den almindelige katteloppe. Du kan læse en artikel om undersøgelsen her (den er på engelsk): Immediate and Residual Speed of Kill of Frontline Plus

 

Det er ikke lykkedes os, at finde frem til nyere undersøgelser der viser noget andet – men lad os endelig vide det hvis du skulle falde over nyere resultater.

 

Er du klar til at behandle dit kæledyr?

 

Del med dine venner på