Capstar Vet

Loppemidlet Capstar Vet er en af de nyere typer af loppemidler. Capstar Vet er en pille som kæledyret skal spise – og utroligt som det lyder – bevirker det at lopperne på kæledyret dør. Desværre er der ingen langtidsvirkning og det betyder at der efter 24-48 timer kan være nye lopper som hopper på kæledyret fra omgivelserne. Det er derfor også ved dette produkt, særdeles vigtigt at sørge for at behandle hjemmet og omgivelserne for lopper.

 

Capstar Vet

Firmaet bag Capstar Vet

Capstar Vet produceres af det verdensomspændende firma Novartis der også producerer andre medicinske præparater til både mennesker og kæledyr. Novartis blev grundlagt i 1996 i resultatet af en fusion af to andre selskaber og i dag er selskabet efter sigende et af verdens mest anerkendte selskaber indenfor fremstillingen af farmaceutiske præparater. Novartis engagement bygger på fire hjørnesten som er patienter, forretningsførelse, mennesker & samfund og hensyn til miljøet.

 

Hvad indeholder Capstar Vet

Capstar Vet blev godkendt i 2002 så efterhånden har produktet været anvendt en del år. At det ses som nyt skyldes at der skal gå 5 år hvor produktet kun kan fås på recept før nye loppemidler tillades til salg i håndkøb, så det er først i 2007 at det blev tilladt i detailhandlen. Capstar Vet indeholder det aktive stof Nitenpyram som er et insektmiddel der angriber centralnervesystemet hos lopperne og medfører at de dør hurtigt. Faktisk dræbes lopperne i løbet af 25 – 30 min. og allerede efter 6 timer vil mellem 90-95% af lopperne være dræbt. Efter 24 timer er alle lopperne væk. Capstar Vet kan også bruges til killinger og hvalpe der er helt ned til 4 uger gamle. Capstar Vet fås i to varianter – én til små hunde og katte og én til store hunde.

 

Bivirkninger

Følgende er taget fra produktresuméet fra sundhedsstyrelsen:

“Bivirkninger i form af savlen, opkastning, lind afføring, krampeanfald og nedsat aktivitet ses ved højere doser, og deres alvorlighed tiltager med stigende dosis. Symptomerne forsvinder hurtigt og dyret kommer sig fuldstændigt i løbet af 24 timer efter indgift af en overdosis på grund af nitenpyrams hurtige elimination.”

 

Pris

Capstar Vet er et ret billigt loppemiddel, men det er ærgerligt produktet ikke har en virkning, der varer længere end 48 timer, så det kan være nødvendigt at behandle ofte i en periode, hvilket gør produktet dyrere at anvende end nogle af de andre midler.

 

Er du klar til at behandle dit kæledyr?

 

Del med dine venner på