Bayvantic Vet

Bayvantic Vet er udviklet af de samme folk som står bag Advantage Vet. På lige fod med “konkurrenten” Frontline Vet er det et produkt som både anbefales af dyrlæger og som har en påvist effektiv effekt mod utøj. Man bruger loppemidlet ved at påføre det i hundens. Der findes flere varianter af Bayvantic Vet. Især med Bayvantic Vet er det vigtigt at være særligt opmærksom på at man ikke bruger denne loppekur på katte eller andre kæledyr – det bliver uddybet i et senere afsnit. Du kan være med til at teste effektiviteten på Bayvantic Vet til slut i dette indlæg så også nye “loppeejere” kan få hjælp til en effektiv bekæmpelse.

 

Bayvantic Vet

Firmaet bag Bayvantic Vet

Ligesom produktet Advantage Vet bliver Bayvantic Vet produceret af Bayer Animal Health der er en afdeling under den større virksomhed Bayer Health Care. Virksomheden udvikler produkter til sygdomsbekæmpelse hos dyr og mennesker. Bayer Healthcare har i dag ca. 55.000 arbejdspladser på verdensplan. Virksomheden blev grundlagt i 1919 med hovedsæde i Tyskland. I dag er der også en afdeling i Danmark som hovedsageligt beskæftiger sig med sygdomsbekæmpelse hos dyr.

 

Hvad indeholder Bayvantic Vet

Ligesom Advantage Vet, indeholder loppemidlet Bayvantic Vet stoffet Imidacloprid og hjælpestoffet Butylhydroxytoluen der sammen udgør en farlig cocktail for lopper. Stofferne hæmmer loppers vækst og derfor hindrer voksne lopper i at udvikles fra puppestadiet. Særligt for Bayvantic Vet til hunde er at dette præparat også indeholder stoffet Permethrin. Stoffet er et syntetisk kemikalie og virker som nervegift på insekter. Lopperne går derfor en grum tid i møde ved brug af Bayvantic Vet.

 

 

Det er påvist at man aldrig må give Advantage Vet til katte eller andre husdyr end det husdyr det specifikke produkt er beregnet til. Det skyldes stoffet Permethrin som er direkte giftig for katte mens det ikke er giftigt for hunde. Det er desværre sket at katte er døde eller gået i kramper ved behandling med Advantage Vet hvor midlet var beregnet til hunde.

 

Man skal dog ikke være bekymret for at stoffet i øvrigt er skadeligt sålænge man holder sig til brugsanvisningen for produktet.

 

Bivirkninger

Ligesom med øvrige loppemidler kan der forekomme øget spytsekretion hvis hunden slikker sig på påføringsstedet. Man bør rådspørge sin dyrlæge før man behandler svækkede eller syge hunde med præparatet og bør være varsom. Hunde der er behandlet med Bayvantic Vet må ikke bade op til 48 timer efter behandlingen da Permethrin kan skade andre vandlevende organismer.

 

Pris

Bayvantic Vet hører til samme prisklasse som Frontline Vet – dvs. i fra mellemklassen til den dyre ende af loppemidler.

 

Er du klar til at behandle dit kæledyr?

 

Del med dine venner på