10 råd til en effektiv loppekur

Hvis du har fundet lopper på katten eller hunden, så fortvivl ikke. Der er gode råd at hente, også selvom de ubudne gæster kan være rigtig svære at slippe af med. Vi har samlet en top 10 med de bedste råd til en effektiv loppekur.

 

  1. Find først ud af, om der virkelig er tale om lopper. En god loppekam er alfa omega, når du skal konstatere om det er lopper. Kør gentagne gange kammen gennem pelsen. Små sorte gryn kan være loppeafføring, hvis du ikke får levende lopper med når du kæmmer. Læg grynene på et stykke fugtigt køkkenrulle. Hvis papiret farves rødt omkring grynet, er det helt sikkert lopper, da den røde farve stammer fra blod som loppen har spist.
  2. Hvis dit kæledyr har eksem, kan det være loppeallergi. Især katte kan have tendens til loppeallergi, der kan give små sår og medføre hårtab. Loppeallergi forsvinder som regel hvis lopperne bekæmpes.
  3. Gå ind på forsiden og se hvilket loppemiddel der er flest, der har succes med. Her kan du se hvilke midler der er blevet bedømt, som de mest effektive loppemidler. Hvis det er første gang dit husdyr har lopper, bør du først forsøge dig med en almindelig loppekur, der kan dryppes i nakken på hunden eller katten.
  4. Sørg for at købe det rigtige produkt. Loppemidler kan være meget skadelige, hvis de gives til den forkerte. Det er set at f.eks. katte måtte aflives efter at have fået en loppekur, der var beregnet til hunde.Vær omhyggelig med at følge præcis den anvisning der følger med produktet. Undersøgelser har vist, at grunden til at mange ikke får succes med deres loppemiddel, skyldes at de ikke anvender produktet rigtigt.
  5. Har du flere dyr i husstanden, skal de også behandles hver for sig. Husk at bruge forskellige loppemidler hvis du har både en hund og en kat, også hvis der eksempelvis er forskel i størrelsen på to hunde.
  6. Sørg for at støvsuge grundigt både før og efter loppekuren. Støvsugerposer smides ud efter hver støvsugning. Poseløse støvsugere bør rengøres efter hver gang.
  7. Bliver der ved med at være lopper, kan det være nødvendigt at købe en loppekur til omgivelserne, som du bruger samtidig med en almindelig loppebehandling. Det er nemmest med en spray. Sørg for at spraye alle tænkelige steder hunden eller katten kan have opholdt sig. Loppeæg “drysser” fra kæledyrets pels og kan derfor spredes over et stort område.
  8. Vær særlig opmærksom på, at give loppekur hvor kæledyret sover, da det kan være en rede for lopper.
  9. Man kan med fordel forebygge lopper, ved at give jævnlige loppekure. Ofte virker en loppekur også forebyggende mod andre parasitter og snyltere som f.eks. skovflåten.
  10. Mange loppemidler har en virkning op til over en måned efter behandlingen – også selvom din hund eller kat kommer i bad. Vær dog opmærksom på ikke at bade kæledyret fra 2 dage inden, til 2 dage efter behandlingen.

Er du klar til at behandle dit kæledyr?

 

Del med dine venner på